RSS

Este Biblia adevarata?

24 sept.

Nu am mai publicat articole de cateva zile, dar am revenit si speram sa putem posta articole cel putin odata la doua zile. Am intitulat articolul de astazi „Veridicitatea Bibliei”.

Unul din punctele in care crestinismul este cel mai atacat este acesta: este Biblia adevarata? Crestinii cred ca Scriptura este data de Dumnezeu prin intermediul oamenilor Lui, care au scris insesi cuvintele lui Dumnezeu.  Deci, Biblia este de origine divina chiar daca a fost scrisa de niste oameni.

Stiu ca pentru cei care nu cred ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, urmatorul argument nu este atat de relevant dar Biblia afirma despre sine ca este o carte insuflata de Dumnezeu (2 Timotei 3:16).

Pentru a răspunde la aceasta întrebare trebuie să examinăm atât dovezile interne cât şi pe cele externe ale faptului că Biblia este cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu. Dovezile interne sunt acele lucruri din însăşi interiorul Bibliei care probează originea divină a acesteia. Una dintre primele dovezi interne ale faptului că Biblia este cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu este unitatea acesteia. Chiar dacă Biblia este formată din 66 de cărţi individuale, scrise pe 3 continente, în 3 limbi diferite, de-a lungul unei perioade de aproape 1500 ani, de către mai mult de 40 autori (care aveau vârste şi stiluri diferite de viaţă), Biblia îşi păstrează unitatea de la început până la sfârşit fără vreo contradicţie. Această unitate este singulară prin comparaţie cu orice alte cărţi şi este o dovadă a originii divine a cuvintelor sale, întrucât Dumnezeu a folosit anumiţi oameni astfel încât ei au înregistrat în Biblie chiar cuvintele Lui.

O alta dovada internă care indică faptul că Biblia este cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu constă în profeţiile detaliate conţinute în paginile sale. Biblia conţine sute de profeţii descrise în detaliu cu privire la viitorul anumitor popoare, inclusiv a Israelului, cu privire la viitorul anumitor oraşe, cu privire la viitorul omenirii şi cu privire la venirea unei Persoane care ar fi Mesia, Mântuitor nu numai al Israelului, ci al tuturor celor ce cred în El. Spre deosebire de profeţiile din alte cărţi religioase sau a celor scrise de persoane precum Nostradamus, profeţiile biblice sunt descrise extrem de detaliat şi nu au dat greş niciodată în a se împlini. Există peste 300 de profeţii cu privire la Isus Hristos numai în Vechiul Testament. Nu numai că ele au prezis locul unde El s-a născut şi din ce familie va proveni, ci ele au spus şi cum El a murit şi ca El a înviat în a treia zi. Pur şi simplu nu există o cale logică în a explica profeţiile împlinite din Biblie decât prin a accepta originea divină a acesteia. Nu există nici o altă carte religioasă care să conţină profeţii mai detaliate şi de acest tip pe care Biblia le conţine.

Simon Greenleaf, unul din cei mai buni specialisti in probleme de drept din istorie, fost profesor la Harvard si cunoscut autor, a supus unui test amplu si riguros relatarile evangheliilor si sustine ca daca evangheliile ar fi supuse unui proces judiciar rezultatul ar fi convingerea neindoielnica privind integritatea, veridicitatea si maiestria lor.

O alta dovadă externă a faptului că Biblia este cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu este caracterul indestructibil al Bibliei. Datorită importanţei sale şi a pretenţiei că este chiar Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia a înfruntat atacuri şi tentative de a fi distrusă ca oricare altă carte din istorie. De la împăraţii romani precum Diocleţian, la dictatorii comunişti şi la ateii şi agnosticii zilelor noastre, Biblia a rezistat tuturor atacatorilor săi şi a rămas cartea cu cel mai mare număr de exemplare publicate până în zilele noastre.

Mai sunt foarte multe dovezi, inclusiv arheologice, care atesta veridicitatea Bibliei dar de care ne vom ocupa cu alta ocazie:).

Am lasat la final argumentul care mi se pare cel mai important: argumentul experientei personale.

Sunt sute de milioane de oameni care de-a lungul istoriei au fost transformati de acest Cuvant al lui Dumnezeu. Stim foarte bine ca oamenii prin puterea lor nu se schimba, normal ca exista si exceptii de dar prea putine.

Cu totii cunoastem, cred, oameni care au fost prinsi in diferite patimi si au ajuns jos de tot si nimeni nu credea despre ei ca o sa mai poata sa iasa de acolo, dar dupa ce s-au intalnit cu Isus au fost schimbati total si au ajuns oameni integri. O sa va dau un singur exemplu concret.Intr-o localitate unde traiesc foarte multi rromi, toata lumea era nemultumita de ei, tot timpul faceau scandal si nimeni nu ii putea opri. Un crestin s-a hotarat sa mearga sa le impartaseasca rromilor Cuvantul lui Dumnezeu. La inceput au fost reticenti dar, tot pe rand, unul cate unul, au inceput sa se pocaiasca. Toata lumea in sat incepea sa vorbeasca de ei, ca nu mai fac scandal. Schimbarea lor a durat, dar tot mai multi au ajuns sa se pocaiasca. Dupa cativa ani, intr-un discurs, bulibasul rromilor a spus urmatoarele cuvinte: “primarul nu a reusit sa ne schimbe, politia nu a reusit sa ne schimbe, nimeni nu a reusit sa ne schimbe pana cand L-am intalnit pe Hristos”.

Va provoc pe toti sa cititi Biblia si sa o impliniti, cel putin o perioada, puneti-L pe Dumnezeu la incercare sa vedeti daca ce scrie acolo se implineste in viata voastra, dar sa fiti sinceri in cautarea voastra. Asta cere Dumnezeu la inceput de la noi, sa Il cautam sincer si EL ni se va descoperi. Daca faceti acest lucru si nu se va intampla absolut nimic, atunci puteti sa reveniti la viata dinainte si sa nu credeti in El, dar nu inainte de a-L cauta sincer in Cuvantul Lui.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 24 septembrie 2012 în Meditatii, Stiinta

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: