RSS

Este iadul un loc real?

17 sept.

De mult am vrut sa scriem un articol despre iad si tot am amanat, dar acum am dori sa va prezentam in cateva cuvinte acest loc cumplit, iadul. Cu totii stiti ca exista viata dupa moarte. Fiecare vom trai dupa ce vom muri. Dar depinde unde vrei sa-ti traiesti vesnicia: in iad? sau in rai? Cu totii am vrea sa fim in rai, si sa ne traim vesnicia alaturi de Dumnezeu. Dar din pacate multi dintre oameni nu vor fi acolo, ci vor fi in iad. Haideti sa vedem in cateva momente ce inseamna iadul:

1. Iadul a fost creat pentru demoni si Satan

Matei 25:41 – „Apoi va zice celor de la stanga Lui: «Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic care a fost pregatit diavolului şi îngerilor lui!” Dumnezeu nu a facut iadul ca oamenii sa ajunga acolo. Dar daca un om alege sa nu asculte de Dumnezeu, ci sa pacatuiasca, sa minta, sa traiasca o viata neplacuta inaintea lui Dumnezeu, inseamna ca el se inchina diavolului, si va ajunge in acelasi loc in care este Satan si ingerii lui.

2. Iadul este un loc in care focul nu se stinge, si chinul este vesnic

Matei 3:12 – „Acela Isi are lopata in mana, Isi va curata cu desavarsire aria si Isi va strange graul in granar; dar pleava o va arde intr-un foc care nu se stinge.” In acest verset este clar ca graul reprezinta oamenii care L-au cinstit si L-au onorat si si-au predat viata in mana Lui, si pleava reprezinta pe cei care au nesocotit harul Sau. Dar ceea ce dorim sa observam in acest verset este faptul ca acest foc nu se va stinge niciodata. Acolo va fi chin vesnic: Matei 13:42 – „Si-i vor arunca in cuptorul aprins; acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor.” Dar chinul cel mai mare va fi acela al mustrarii constiintei. Pentru ca fiecare a avut harul, dar multi l-au nesocotit.

3. Cum poti scapa de chinul vesnic al iadului?

Ioan 3:16 – „Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” Asadar, fiecare avem sansa sa scapam de iad si sa traim vesnicia impreuna cu Isus. Si asta se face prin El, pentru ca El este Calea, Adevarul si Viata. Si nimeni nu merge in rai, decat prin El. Ne-am dori ca fiecare sa fim acolo in rai, dar unii ne-am dori in alt fel. Daca ar fi un alt mod, prin care am ajunge in rai, v-am spune, dar in Biblie gasim doar un mod, si acela de a crede in Isus Hristos ca Domn si Mantuitor personal!

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 17 septembrie 2012 în Meditatii

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: