RSS

Cum sa prezinti Evanghelia celor apropiati?

15 sept.

Cred ca fiecare dintre voi care cititi acest articol aveti cel putin un prieten, o ruda, sau pe cineva apropiat care nu este pocait, sau nu este crestin. Sa le spui Evanghelia nu este un lucru deloc usor, ba chiar este un lucru foarte dificil. Acest lucru ii poate ofensa intr-un fel sau altul, si asta te poate impiedica sa le spui Evanghelia. Daca ceea ce te impiedica sa le spui despre Cuvantul lui Dumnezeu este faptul ca i-ai putea ofensa, sa stii ca Biblia insesi vorbeste despre acest fapt: Luca 12:51-53 spune – „Credeti ca eu am venit sa aduc pace pe pamant? Eu va spun: nu, ci mai degraba dezbinare. Caci, de acum inainte, din cinci care vor fi intr-o casam trei vor fi dezbinati impotriva a doi si doi, impotriva a trei. Tatal va fi dezbinat impotriva fiului si fiul, impotriva tatalui; mama, impotriva fiicei si fiica, impotriva mamei; soacra, impotriva nurorii si nora, impotriva soacrei.” Asadar daca vrei ca aproapele tau sa auda Evanghelia sa nu crezi ca nu-l va deranja.

Cu toate ca-i va deranja acest lucru, avem o porunca, pe care trebuie sa o indeplinim: Matei 28:19-20 – „Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, boteazandu-i in Numele Tatalui si al Fiului, si al Sfantului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin.” Primul lucru pe care trebuie sa-l faci in schimbarea aproapelui tau este sa te rogi pentru el. Sa te rogi ca Dumnezeu sa-i deschida inima, mintea, sufletul la ascultarea Cuvantului. Altfel nu ai cum sa ii vestesti Evanghelia. Roaga-te sa primesti intelepciune in transmiterea Cuvantului. Un alt lucru este sa traiesti o viata curata inaintea celor ce asculta Cuvantul. Sa vada transformarea in viata ta, si sa simta ca acolo, in inima ta traieste Dumnezeu si acolo este templul Duhului Sfant.

Un alt lucru este sa fii disponibil sa spui Evanghelia, si sa spui mesajul pe care Isus te-a indemnat sa-l faci. Sa fii intotdeauna pregatit sa spui Cuvantul Sau, indiferent de cum, ce, unde si cand. 1 Petru 3:15 – „Ci sfintit in inimile voastre pe Hristos ca Domn. `Fiti intotdeauna gata sa raspundeti oricui va cere socoteala de nadejdea care este in voi, dar cu blandete si teama.`” Noi trebuie sa ne facem partea noastra, sa le transmitem Evanghelia intr-un mod curat, sincer, si puternic. Restul lasam in mana lui Dumnezeu. Fa-ti partea ta, si Dumnezeu si-o face pe a Lui. Si lucrul de la final, dupa ce i-ai spus Evanghelia, roaga-te inca odata pentru acea persoana, si cere-I lui Dumnezeu sa il ajute sa-L accepte pe Isus in inima sa. Dupa cum am spus, o sa ofensezi persoana respectiva, dar noi spunem ca e mai bine sa fie ofensat de Cuvantul lui Dumnezeu decat sa fie judecat si aruncat in iad de catre Dumnezeu.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 15 septembrie 2012 în Meditatii

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: