RSS

Ce inseamna sa fii crestin?

14 sept.

Cuvantul „crestin”, este definit de mai multe dictionare ca fiind „o persoana care crede in Hristos” sau „o persoana care crede in invataturile Sale”. Desi, ca si definitii, acestea sunt potrivite, totusi, sa fii un adevarat crestin, inseamna mult mai mult de-atat. Cuvantul crestin, vine de la Hristos, si ca sa te numesti crestin, trebuie sa te asemeni cu Hristos.

Cuvantul „crestin” este utilizat de 3 ori in Scriptura: Faptele Apostolilor 11:26 – „si, cand l-a gasit, l-a adus la Antiohia. Un an intreg au luat parte la adunarile bisericii si au invatat pe multi oameni. Pentru intaia data, ucenicilor li s-a dat numele de crestini in Antiohia.” Faptele Apostolilor 26:28 – „Si Agripa a zis lui Pavel: „Curand mai vrei tu sa ma indupleci sa ma fac crestin!”” 1 Petru 4:16 – „Dimpotriva, daca sufera pentru ca este crestin, sa nu-i fie rusine, ci sa proslaveasca pe Dumnezeu pentru numele acesta.”

Din nefericire, sensul acestui cuvand, s-a pierdut in trecerea anului. De multe ori, auzim stiri care vorbesc despre „crestinii care au mers dupa apa sfintita” sau despre „crestinii care au pupat moastele” (what?? :O). Chiar aici au ajuns unii oameni? Sa nu te mai inchini lui Hristos, ca si crestin, ci unor oase ale unor oameni (asta daca sunt ale unor oameni) care spun ca au fost sfinti?! aprox. 90% din romani se declara crestini, dar nu stiu cati sunt adevarati crestini. Au uitat ca, a te numi crestin, este datorita faptului ca Hristos a murit pentru TINE, si a suferit din cauza TA. Au uitat ca daca suferi ca esti crestin, nu este o rusine. Nu este o rusine sa te ridici si sa spui cu toata puterea ta „Sunt crestin!”. Luca 9:26 – „Caci de oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, se va rusina si Fiul omului de el, cand va veni in slava Sa si a Tatalui si a sfintilor ingeri.”

Sunt foarte multi oameni care cred ca faptele bune ii va mantui si atunci cand vor muri, Dumnezeu ii va mantui la Judecata finala. Dar am o veste proasta pentru ei, si nu eu am spus-o, ci Insusi Dumnezeu in Biblie: se gaseste in Tit 3:5 – „El ne-a mantuit, nu pentru faptele facute de noi in neprihanire, ci pentru indurarea Lui, prin spalarea nasterii din nou si prin innoirea facuta de Duhul Sfant.” Asadar, pentru cei care cred ca faptele bune va vor mantui, imi pare rau sa va anunt, dar sa stiti ca traiti o erezie. Schimbati-va! Pocaiti-va! Pana inca mai aveti har, cereti-i iertare lui Dumnezeu! Sunteti crestini? Dovediti! Un crestin este un om care s-a pocait, si se pocaieste in fiecare zi! Este un om spalat prin Sangele Domnului Isus! Un crestin este un om care si-a pus credinta in Isus Hristos, Cel care s-a jertfit la Calvar pentru fiecare dintre oameni!

Si pentru cei ce l-au primit pe Isus Hristos, am o veste buna! Se gaseste in Ioan 1:12 – „Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu.” Daca ai luat aceasta decizie, sa stii ca tocmai te-ai facut un copil al Celui mai bun Tata. Un Tata care te iubeste mai presus de orice, si iti ofera mult mai multe decat iti poate oferi tatal tau pamantesc. Asa ca nu mai astepta! Accepta-L chiar in momentul acesta si devino un copil al lui Dumnezeu!

Esti sigur ca esti un adevarat crestin? In timp ce asculti urmatoarea cantare, gandeste-te la ce a facut Isus pentru tine, ca tu sa ai acest drept de a te numi crestin! Fii un adevarat crestin!!!

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 14 septembrie 2012 în Meditatii

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: