RSS

Ateismul – negarea existentei lui Dumnezeu

14 sept.

Cuvantul ateu vine din grecescul „atheos” format din „a” care inseamna „fara” si „theos” care inseamna „zeu/Dumnezeu”. Prin urmare, ceea ce reiese din acest cuvant este „fara zeu” sau „fara credinta in zei”. Se disting doua forme de ateism: ateism pozitiv (tare) si desigur ateism negativ (slab). Amandoua forme afirma inexistenta unui zeu, dar care este deosebirea dintre aceste doua? Diferenta se observa mai bine in urmatoarele doua enunturi: un ateu pozitiv afirma „Consider ca nu exista zei!” in timp ce un ateu negativ spune: „Nu consider ca exista zei!” Observati diferenta?

Ateismul a reaparut in timpul renasterii cu o acuza adusa celor care puneau la indoiala starea de lucruri spirituala. In secolul XX, aceasta a devenit o pozitie filozofica foarte discutata in cercurile rationalistilor si ale umanistilor seculari. De-a lungul istoriei, multi oameni de stiinta, filozofi, scriitori, oameni politici au devenit atei.

Ateismul nu a fost niciodata ceva nou. In Psalmul 14:1 scrie: „Nebunul zice in inima lui `Nu exista Dumnezeu`”. Chiar David spune lucrul acesta cu 1000 de ani inainte de Hristos. Multe statistici arata o crestere a ateilor din toata lumea. Aproximativ 10% din populatia lumii nu crede in Dumnezeu. Poate te intrebi „Dar de ce nu se arata Dumnezeu acelor oameni care nu cred?” Daca Dumnezeu s-ar arata oamenilor, ar crede in El. Dar Dumnezeu vrea ca oamenii sa creada in El prin credinta. Ioan 20:29 – „`Tomo`, i-a zis Isus, `pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au vazut, si au crezut.`” Cu siguranta Dumnezeu ar putea aparea in fata oamenilor si sa le spuna multe lucruri, si sa-i rusineze. Dar Dumnezeu nu face asta, pentru ca s-a aratat multor oameni in Vechiul Testament si s-au intamplat doua lucruri: 1. Da, au crezut ca El exista. 2. NU s-au intors de la caile lor rele si de la faptele care le faceau.

Existenta lui Dumnezeu, trebuie acceptata prin credinta. Evrei 10:38 – „Si cel neprihanit va trai prin credinta; dar, daca da inapoi, sufletul Meu nu gaseste placere in el.” Evrei 11:6 – “Si fara credinta este cu neputinta sa fim plăcuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este, si ca rasplateste pe cei ce-l cauta.” Acesta este raspunsul lui Dumnezeu la intrebarea „De ce nu se arata Dumnezeu celor ce nu cred in El?”

Sa fii ateu este un exercitiu de credinta. Ca sa faci o afirmatie „Nu exista Dumnezeu”  trebuie sa ai o cunoastere completa a tuturor lucrurilor. Necesita vizionarea si cunoasterea completa a tuturor lucrurilor din univers. Niciun ateu nu poate pretinde ca stie toate aceste lucruri. Niciun ateu nu poate demonstra inexistenta lui Dumnezeu, pentru ca nu poate proba daca El se afla sau nu in centrul galaxiei, sau in centrul universului. Niciodata un ateu nu va putea sa demonstreze inexistenta lui Dumnezeu. Sunt multi oameni care au incercat acest lucru, dar in cele din urma s-au pocait si au ajuns sa creada in Dumnezeu din toata fiinta lor.

Asadar trebuie sa crezi in Dumnezeu prin credinta. Fii fericit pentru ca tu crezi in Dumnezeu si nu L-ai vazut cu ochii fizici, dar cu siguranta L-ai vazut si L-ai simtit in inima ta. Acolo trebuie cu adevarat sa fie Dumnezeu prin Duhul Sau Cel Sfant. Mai jos puteti viziona un film foarte interesant, nu-l neglijati ci vizionati-l. Este marturia unui ateu convins, care s-a intalnit cu Dumnezeu. Acest om a fost mort timp de 13 ore, dar a revenit la viata. Vedeti marturia lui mai jos:

Reclame
 
2 comentarii

Scris de pe 14 septembrie 2012 în Meditatii, Video

 

2 răspunsuri la „Ateismul – negarea existentei lui Dumnezeu

 1. Maria for3ver**

  16 noiembrie 2012 at 20:05

  imposibili sa nu pierzi macar o lacrima cand vezi acest video… ce e trist, faptul ca cei mai multi asteapta intai sa se intample un miracol ca sa aiba loc schimbarea in viata lor, dar exista intr’adevar si cei care au credinta si nu au nevoie sa vada ceva concret cu ochii acestui trup. trebuie sa recunosc insa faptul ca si materialul de mai sus este cu adevarat foarte bun si inspirat. keep on keeping on , u’re doing a great job! 😉 GBU all!

   
 2. Ciprian

  6 aprilie 2014 at 15:55

  Nu vreau sa ma bag in seama dar nici un crestin nu poate demonstra existenta divinitatii.Un ateu poate zice ca un crestin nu poate demonstra ca D-zeu exista iar un crestin zice ca un ateu nu poate demonstra ca D-zeu nu exista deci se ajunge la un sofism.Oricum imi place articolul pentru ca nu e asa de critic cu privire la ateism in fond toti suntem oameni iar daca o Divinitate exista nu il va judeca pe cel din fata sa pentru credinta ci pentru faptele si viata pe care a dus-o .

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: