RSS

Cum au murit fiecare dintre apostoli?

11 sept.

Este inregistrata in Biblie moartea fiecarui apostol? Stim cu siguranta ca Biblia inregistreaza doar moartea lui Iacov, cand imparatul Irod l-a ucis cu sabia – nu se stie sigur cum, daca a fost decapitat sau nu: Faptele Apostolilor 12:2 – „Si a ucis cu sabia pe Iacov, fratele lui Ioan.” Felul in care au murit ceilalti apostoli, le putem gasi doar din documentele istorice ale bisericii. Cunoastem insa si felul in care a murit Petru, dintr-un document al bisericii, ca fiind rastignit pe o cruce in forma de X cu capul in jos – asa s-a implinit profetia Domnului Isus: Ioan 21:18 – „Adevarat, adevarat, iti spun ca, atunci cand erai mai tanar, singur de incingeai si te duceai unde voiai; dar cand vei imbatrani, iti vei intinde mainile, si altul de va incinge, si te va duce unde nu vei voi.”  Dar haideti sa vedem istorisirile cu privire la felul in care au murit ceilalti apostoli.

Andrei a fost crucificat in Grecia. A fost biciuit de catre soldati, si apoi legat de cruce cu o sfoara. Urmasii lui au spus ca, in timp ce era condus spre cruce, el le-a spus urmatoarele cuvinte: „Am dorit şi am aşteptat foarte mult această clipă fericită. Crucea a fost sfinţită de trupul lui Hristos care a fost atârnat pe ea.” Andrei a continuat sa predice calailor sai timp de 2 zile, pana a murit.

Iacov, fratele lui Isus (nu a fost apostol in mod oficial), a fost lider al bisericii din Ierusalim. A fost aruncat de pe turnul din partea de S-E a Templului de la o inaltime de aproximativ 35 m, pentru ca a refuzat sa renunte la credinta in Isus. A fost aruncat, dar a supravietuit caderii, si dusmanii lui l-au batut cu o bata, pana si-a dat duhul. Acesta a fost acelasi turn, pe care Satan l-a ispitit pe Isus.

Matei a murit ca si martir in Etiopia, fiind tăiat cu o sabie până cand a murit. Ioan a infruntat martiriul la Roma, in timpul persecutiei impotriva crestinilor. El a fost fiert intr-un bazin imens unde erau fierte uleiurile. Dar a fost salvat intr-un mod miraculos. Ioan a fost condamnat apoi la munca intr-o mina de pe insula Patmos. El a scris in tot acest timp cunoscuta carte profetica Apocalipsa. Mai tarziu a fost eliberat si s-a intors in Turcia. A murit de batranete (singurul apostol care a murit de moarte naturala).

Bartolomeu, a fost misionar in Asia. El a vestit evanghelia in Turcia de azi, si a fost martir pentru acest lucru in Armenia. El a murit in urma biciuirilor pana la moarte. Toma, a fost misionar in India, unde avea ca scop infiintarea unei biserici, dar a fost injunghiat cu o sulita in timpul acesteia. Matias, apostolul ales in locul lui Iuda, a fost torturat prin lovirea cu pietre, si apoi decapitat. Apostolul Pavel, a fost torturat, si decapitat de catre crudul imparat Nero, in anul 67 d.Hr.

Faptul ca apostolii au murit nu a fost important. Ceea ce a fost important a fost faptul ca au renuntat la propriile lor vieti, pentru o cauza care era mai presus de ei.

Sursa, GotQuestions.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 11 septembrie 2012 în Meditatii

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: