RSS

Daemones, entibus spiritualibus

06 sept.

Daca tot am vazut ce este un inger, si ce spune Biblia despre ei, acuma haideti sa vedem ce spune Biblia despre demoni. De unde stim despre acesti demoni in Biblie? Cum au aparut? Ce fac? Pentru cine lucreaza? Inainte de toate, versetul cel mai sugestiv despre demoni il gasim scris in Apocalipsa 12:9 – „Si balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit Diavolul si Satana, acela care inseala intreaga lume, a fost aruncat pe pamant; si impreuna cu el au fost aruncati si ingerii lui.” Din acest verset putem deduce clar ca Satan, in momentul in care s-a razvratit impotriva cerului si impotriva lui Dumnezeu, a avut de partea sa o parte din ingeri. Caderea lui Satan este descrisa in Ezechiel 28:12-15, si in Isaia 14:12-15.

In pasajul din Ezechiel, este descris cu maiestrie Satan (Lucifer) inainte de cadere, spre deosebire de Isaia, care pune accentul exact pe caderea lui, si pe gandurile lui Satan inainte de cadere. Satan a luat impreuna cu el o treime din ingerii lui Dumnezeu: Apocalipsa 12:3-4 – „In cer s-a mai aratat un alt semn: iata s-a vazut un mare balaur rosu cu sapte capete, zece coarne si sapte cununi imparatesti pe capete. Cu coada tragea dupa el a treia parte din stelele cerului si le arunca pe pamant. Balaurul a stat inaintea femeii, care statea sa nasca, pentru ca sa-i manance copilul, cand ii va naste.” Asadar, conform versetului de mai sus, demonii sunt ingerii care s-au razvratit impreuna cu Satan.

Dar acum ce fac acesti demoni? Cu ce se ocupa din momentul in care au cazut? Raspunsul este dat in versetele urmatoare: 1 Petru 5:8 – „Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita.” 2 Corinteni 11:14-15 – „Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina. Nu este mare lucru, dar, dacă si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihănirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor.” Asta face Satan. Insala, minte, iti ofera sansa la placerea de o clipa. Sa va dam un exemplu: sa zicem ca vine Satan la tine cu o bomboana. Te uiti la ea si vezi ca arata foarte bine, intr-un strat de ciocolata, dar inauntru este plina de mizerii, porcarii. Si nu numai ca are ciocolata, dar bomboana e si mare pe de-asupra. Si tu spui: „Nu vreau acuma, sunt satul.” Dar el mai iti spune odata: „Hai acuma, sa vezi ce buna e.” Si tu continui sa refuzi, dar intr-un final accepti.  Si o bagi in gura, si mesteci, si stratul de ciocolata incepe sa se duca. Si dupa ce s-a consumat stratul de ciocolata, in gura intra toata mizeria si prostiile care au fost in bomboana aceea. Si cat ai vrea sa o scuipi, nu poti, pentru ca ai inghitit putin din ea. La fel face Satan. Se imbraca intr-un inger de lumina, dar in interior este un diavol intunecat.

Poate un crestin sa fie demonizat? In Biblie gasim multi oameni posedati: Matei 17:14-18, Luca 4:33-35, Luca 8:27-33. A fi demonizat inseamna sa fii complet controlat de un demon, si pe plan fizic si pe plan spiritual. Un crestin adevarat trebuie sa se impotriveasca acestor demonii, sa nu-i lase sa intre: Iacov 4:7 – „Supuneti-va, dar, lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi.” 1 Petru 5:8-9 – „Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită. Împotriviţi-vă lui tari în credinţă, ştiind că şi fraţii voştri în lume trec prin aceleaşi suferinţe ca voi.” Un exemplu: cand cineva vine la tine la usa si tot bate, si tu nu-i deschizi, nu-i asa ca ca persoana aceea de la un moment dat se satura tot sa bata si pleaca? Eh, asa e si cu demonii. Ei bat la usa inimii tale, si tu esti tentat sa le deschizi. Dar daca tu continui sa stai departe de usa si el observa ca nu deschizi, o sa plece.

Dar totusi, cand un om il primeste pe Isus in inima si viata lui ca Domn si Mantuitor, atunci primeste Duhul Sfant. Atata timp cat in tine exista plinatatea Duhului Sfant, El nu va lasa ca cineva sa preia controlul asupra mintii si fizicului tau. Este adevarat ca purtam lupte zilnice cu ispite, cu demoni, cu firea pamanteasca, si cand toate sunt impotriva ta, este foarte greu. Dar sa nu uitam ca Cel ce traieste in noi este mai puternic decat orice: decat duhurile necurate, decat ingerii lui Satan si chiar mai puternic decat Satan. El este Atotputernic. El poate face orice, oricand, oriunde. 1 Ioan 4:4 – „Voi, copilaşilor, sunteţi din Dumnezeu; şi i-aţi biruit, pentru că Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume.” Noi suntem copiii Lui, si atata timp cat stam in palma Sa suntem protejati. Cand decidem sa plecam, atunci suntem pe cont propriu si atunci toate vin asupra noastra. De aceea sa stam in Bratul Sau.

Si acum, la finalul articolului, am gasit un filmulet cu ceea ce fac Satan si ingerii sai. Este de-a dreptul socant, dar este adevarat, si se intampla chiar sub ochii nostri:

Reclame
 
Un comentariu

Scris de pe 6 septembrie 2012 în Interesant, Video

 

Un răspuns la „Daemones, entibus spiritualibus

  1. Tincul Marco

    7 septembrie 2012 at 23:06

    ce bine ca cati va ne dam seama de aceste lucruri c dar nu le putem evuta asa ca rugati-va lui Dumnezeu sa va dea putere sa scapati de ele de fiecare data cand le intalniti amin Domnul sa ne binecuvanteze pe totii

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: