RSS

Uriasii din Biblie – Ingerii decazuti

04 Sep

Geneza 6:1-4 – „Cand au inceput oamenii sa se inmulteasca pe fata pamantului si li s-au nascut fete, fiii lui Dumnezeu au vazut ca fetele oamenilor erau frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care si le-au ales. Atunci Domnul a zis: „Duhul Meu nu va ramane pururi in om, caci si omul nu este decat carne pacatoasa: totusi zilele lui vor fi de o suta douazeci de ani.” Uriasii erau pe pamant in vremurile acelea si chiar si dupa ce s-au impreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor si le-au nascut ele copii: acestia erau vitejii care au fost in vechime, oameni cu nume.”

Pasajul de mai sus este primul din Biblie care vorbeste despre uriasi. Desigur, cu totii cunoastem intamplarea cu David si Goliat, cand David l-a invins pe Goliat cu prastia. Ne-am interesat, si am aflat inaltimea lui Goliat, cu aproximatie desigur. Inaltimea lui a fost de: 3,12 m. Cam mare inaltimea, daca te gandesti la un jucator de basket din zilele noastre. Si atat ni se pare inalt. Un om normal are o inaltime de 1,80 m. Oricum, cine sunt acesti uriasi? De unde au aparut? Cum au aparut? In cateva randuri, o sa va aratam cum si cine sunt ei.

Pentru inceput, cateva versete despre uriasi:

  • Numeri 13: 32,33 – Ei au zis: „Tara pe care am strabatut-o, ca s-o iscodim, este o tara care mananca pe locuitorii ei; toti aceia pe care i-am vazut acolo sunt oameni de statura inalta. Apoi am mai vazut in ea pe uriasi, pe copiii lui Anac, care se trag din neamul uriasilor: inaintea noastra, si fata de ei parca eram niste lacuste.”
  • Deuteronom 1:28 – ”Unde sa ne suim? Fratii nostri ne-au inmuiat inima, zicand: „Poporul acela este un popor mai mare si mai inalt la statura decat noi; cetatile sunt mari si intarite pana la cer; ba inca, am vazut acolo si copii de ai lui Anac.”
  • Deuteronom 3: 11 – „(Numai Og, imparatul Basanului, mai ramasese din neamul refaimitilor. Patul lui, un pat de fier, este la Raba, cetatea copiilor lui Amon. Lungimea lui este de noua coti, si latimea de patru coti, dupa cotul unui om.)” [aproximativ 3,5 metri]
  • 1 Samuel 17: 4-7 – ”Atunci a iesit un om din tabara filistenilor si a inaintat intre cele doua ostiri. El se numea Goliat, era din Gat si avea o inaltime de sase coti si o palma.[aproximativ 3,12 m] Pe cap avea un coif de arama si purta niste zale de solzi, in greutate de cinci mii de sicli de arama. Coada sulitei lui era ca un sul de tesut, si fierul sulitei cantarea sase sute de sicli de fier. Cel ce-i purta scutul mergea inaintea lui.”

Acestea au fost cateva din versetele pe care le gasim scrise in Biblie despre uriasi. Dupa cum ati vazut in textul din Geneza, observam ca cei care au schimbat gena omeneasca au fost „fii lui Dumnezeu”. Fii lui Dumnezeu sunt defapt ingerii decazuti. Cei care au cazut impreuna cu Satana in momentul razvratirii lui.

Cartea lui Enoh, care de noi protestantii este considerat apocrif, vorbeste foarte mult despre acesti uriasi. Un citat din cartea lui Enoh: ‘’Si toti ceilalti impreuna cu acestia si-au luat neveste, si fiecare si-a ales cite una, si au inceput sa se impreuneze cu ele si sa traiasca cu ele, si acestia le-au invatat farmece si descintece, si culegerea radacinilor, le-au facut cunoscute plantele. Si ele au ramas grele, si au nascut uriasi a caror statura ajungea la trei sute de coti. Care au inceput sa infulece toata agoniseala oamenilor. Si cand oamenii nu au mai putut sa-i sature, uriasii s-au intors impotriva lor ca sa-i manince. Si apoi au inceput sa porneasca dupa pasari, dupa dobitoace, dupa taratoare,dupa pesti, si sa-si sfasie carnea unul altuia , si sa bea sangele . Si atunci pamintul i-a invinuit pe nelegiuiti.” Confirmarea acestora este dovedita in Geneza 6, dupa cum le-ati citit anterior. Toate acestea s-au intamplat desigur inaintea potopului, pentru ca acesta a fost motivul principal pentru care Dumnezeu a hotarat sa distruga rasa umana. Toti oamenii, in afara de Noe si familia sa, erau „investati” de acest „virus”. Geneza 6:9 – ” … Noe era un om neprihanit si fara pata intre cei din vremea lui (…).” Noe era fara pata din orice punct de vedere, spiritual sau fizic. Restul erau compromisi.

De asemenea, multe constructii imense, care au fost construite in antichitate, nu mai pot fi construite nici macar cu masinariile performante din ziua de azi. Ca si exemplu sunt cele 7 minuni ale lumii. Cum au putut fi construite cu mana omului? Raspunsul este … uriasii. In video-ul de mai jos o sa vedeti inaltimile la care au ajuns uriasii. Din moment ce au ajuns la inaltimi atat de mari, va dati seama si puterea pe care o aveau.

Dar mai intai, cateva imagini socante daca putem spune asa, cu descoperiri arheologice:

Desigur, gena uriasilor s-a transmis pana in zilele noasrte: o lista a oamenilor de statura inalta din zilele noastre o puteti gasi pe wikipedia la linkul acesta, cel mai inalt fiind Robert Wadlow, din SUA, cu o inaltime de 2,72 m.

In continuare urmariti video-ul urmator, cu informatii sugestive:

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 4 Septembrie 2012 în Interesant, Video

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: