RSS

Romania, hai, trezeste-te!

04 Sep

2 Cronici 7:13-14 – „Cand voi inchide cerul si nu va fi ploaie, cand voi porunci lacustelor sa manance tara, cand voi trimite ciuma in poporul Meu: daca poporul Meu, peste care este chemat numele meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele – il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara.”

Cu totii cunoastem problemele politice, economice, sociale, administrative din Romania. Sunt cu siguranta mai multe decat am enumerat aici. Dar cea mai mare problema care o avem ca si tara, este o problem spirituala. Mai mare decat cele politice. Toate probleme politice, economice, sociale, administrative, au aparut din cauza problemei spirituale. Nu e nicio mirare ca toate acestea se intampla la conducerea tarii.

Dar, avem totusi o solutie, pe care o observam in versetul 14.  In primul rand, avem nevoie de smerenie: „se va smeri”. Unul din lucrurile pe care Dumnezeu le uraste este mandria. Deuteronom 17:12 – „Omul care, din mandrie, nu va asculta de preotul pus acolo ca sa slujeasca Domnului Dumnezeului tau sau care nu va asculta de judecător, omul acela să fie pedepsit cu moartea. Sa scoti astfel raul din mijlocul lui Israel.” Daca cineva este prea mandru ca sa nu asculte, chiar daca nu e pedepsit cu moartea, e destul sa fie parasit de catre Dumnezeu. Dumnezeu te lasa sa-ti faci de cap, sa dai cu capul de pamant daca e cazul. Inca un verset: Iov 33:17 – „ca să abată pe om de la rău şi să-l ferească de mândrie.” Totusi este alegerea ta. Tu faci ce vrei cu viata ta.

In al doilea rand, trebuie sa ne rugam pentru tara noastra: „se va ruga”. Rugaciunea este respiratia crestinului. Tu cat poti sa rezisti fara sa respiri? Cred ca poti sa iti tii respiratia un minut, maxim doua. Dar in viata spirituala, in viata de crestin? Este foarte important sa te rogi, si mai acum, in vremuri ca acestea este foarte important sa ne rugam pentru tara noastra. Ca si crestini avem obligatia de a face acest lucru. Sa ne rugam ca Domnul sa dea binecuvantare peste Romania. Sa puna un om dupa voia Sa la conducerea Romaniei. Un om care sa se teama de El. Luca 11:9 – „De aceea si Eu va spun: cereti, si vi se va da; cautati, si veti gasi; bateti, si vi se va deschide.” Ioan 15:7 – „Daca ramaneti in Mine si daca raman in voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea, si vi se va da.” Cereti binecuvantare peste Romania, protectie, si daca cereti cu credinta, El le va da.

In al treilea rand, sa cautam fata lui Dumnezeu: „si va cauta fata Mea”. De multe ori Il cautam pe Domnul cand suntem in incercare, cand avem necaz, cand ne aducem aminte, si atunci foarte rar. Cautati-L pe Dumnezeu in fiecare zi. Stati de vorba cu El prin rugaciune. Cititi Cuvantul lui Dumnezeu. Luca 11:10 – „Fiindca oricine cere capata; cine cauta gaseste; si celui ce bate i se deschide.” „Cautatorului sincer de Dumnezeu, Dumnezeu i se descopera” – Iulian Necea. Daca Il cauti din toata inima ta pe Dumnezeu, El ti se descopera. Dar totusi, este un timp cand trebuie sa-L cauti. In Eclesiastul  12:1 scrie: „Dar adu-ti aminte de Facatorul tau in zilele tineretii tale, pana nu vin zilele cele rele cand vei zice: „Nu gasesc nicio placere in ei”.” Adu-ti aminte de El pana ai har. Nu cand vin zilele intunecate din viata ta, cand deja e prea tarziu.

Si in ultimul rand, sa lasam pacatul de-o parte: „si se va abate de la caile lui rele”. Ne uitam la TV si principalele stiri sunt despre ucideri, droguri, luare si dare de mita, si multe altele despre care sunt sigur ca ati auzit. Nu e la intamplare ca tara noastra este intr-o continua scadere din orice punct de vedere. 1 Corinteni 15:34 – „Veniti-va in fire, cum se cuvine, si nu pacatuiti! Caci sunt intre voi unii care nu cunosc pe Dumnezeu: spre rusinea voastra o spun.” Atentie pe ce cale te duci. Esti sigur de calea pe care esti? Esti sigur ca este calea care duce in rai? Verifica-ti modul de traire, si unde trebuie schimbat, cere-I lui Dumnezeu sa te ajute.

Si o concluzie: „il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara.” In momentul in care le-ai aplicat toate principiile de mai sus in viata ta, Dumnezeu in primul rand asculta, iarta, si te binecuvanteaza. Faceti acestea pentru tara noastra. Pentru Romania! Romania are un Dumnezeu. De aceea haideti sa-I slujim Lui!

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 4 Septembrie 2012 în Meditatii

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: